Monday, November 19, 2007

Hidup yang menguji

Dah lama sungguh aku tak write on something. Bz? Barangkali juga. Bz mencari keje. BUkan mudah juga rupanya mencari keje. Tak kira la ko ada SPM ke, Bach Degree ke, Masters ke, takde pengalaman, ada pengalaman, good in English, Excellent in ENglish, bodoh langsung. errr.... Kalau dah nama takde rezeki, tak dpt juga. Pengalaman aku mencari keje masa fresh grad dulu dgn pengalaman skrg ni masih sama. Down bila tak dpt keje. Down bila p interview and then kena hentam cukup2. Down bila tau kawan2 yg mmg fresh giler2 and takde pnegalaman dah dpt keje tp aku yg dah bertahun2 keje pun tak keje2 lagi. Sedih weh! bila pk2 balik rasa macam nak mengamuk je tiap2 hari. Tapi bila pk2 balik dan pk2 balik lagi... ngamuk tiap2 hari pun tak guna gak kalu keje masih tak dpt. Lantas, aku pun cuba la bersabar. think positive. Allah kan dah janji, selagi kita masih hidup, pasti ada rezeki untuk kita, walaupun hanya sesuap nasi. Maka... sehingga kini.... aku masih pemburu pekerjaan yang setia.
p/s: kalu korang ada keje kosong nak kasik tau kat aku, kasik la tau ek. :D
There was an error in this gadget