Thursday, April 30, 2009

Panggilan Temuduga


Lama dah aku tak jenguk ke blog aku ni. Seperti yang diduga, aku tak berjaya melepasi tahap pertama KPLI. Bila tengok je web tu, ada rasa kecewa sikit. Tapi apa nak buat. Dah bukan rezeki aku kali ni. Aku sekadar merayu je la. Ingat nak pi ke Putrajaya juga kot-kot la aku boleh guna tawaran tahun lepas tu untuk melepasi tahap temuduga pulak kan.

**************************************************

14/4 lepas, kereta suami aku dicalarkan oleh pelajar. Aduuuhaiii.... Sakit juga rasanya. Lucu pun ada. Sebab tengahari tu, aku baru je terdetik dlm hati yang kereta aku setakat sebelum ni mmg tak pernah dicalarkan oleh manusia lagi. Tup... tupp... petang tu aku dapat berita kereta hitam tu kena calar. Memang dalam. Aku tengok pun, dari jauh dah nampak garis. Wat repot polis gak. Citanya panjang. Abis repot polis kul 10 lebih. Cesh! Tak kusangka nak wat repot pun amik masa yang lama. Esoknya, baru dapat tangkap pencalar kereta aku. Bukannya budak kelas hujung yang kami tangkap tu (sebab salah seorang dari lima orang pelajar tu mengaku depan kawan dia yang dia calarkan kereta cikgu - nak tunjuk terer la kononnya). Budak kelas pandai. Bila aku tanya kenapa (sebab aku tak ajar pun kelas dia).... "Saja cikgu...". Huh, Sedap je bunyinya kan? Budak... budak....

Tuesday, April 07, 2009

Migrain

Dah tiga tahun lebih aku tak kena migrain. Bila kena lagi ni, rasanya aduuuuuhai....! Sakit weh! Suma serba tak kena. Sejak Jumaat lepas aku sakit kepala. Siap muntah-muntah lagi. Pastu lepas makan panadol, ingatkan boleh le baik. Tapi tak kurang sikit pun. Aku makan active fast pun sama je. Malas nak p klinik, aku bio je tak makan apa-apa. Ubatnya? Tido je la. Bangun tido dalam sejam ok la. Pastu, sakit kepala datang balik.

Pagi tadi, peringkat paling kejam migrain menyerang aku. Double vision. Masa kena 5 tahun lepas (lepas genap setahun aku keje kat kinokuniya), silau (sort of rasa bahang kat mata) tu bermula dengan titik kecil yang makin lama membesar. Bila double vision tu makin besar, kepala aku pun makin sakit dan pening. Aku baring dan pejam mata, call suami aku minta tolong hantar ke klinik. Dia yang dah suku jalan ke pejabat patah balik (sian suami aku yang mithali ni). Kat klinik, doktor bagi aku ubat migrain. Aku mintak synflex (ubat sakit kepala utk migrain). Pastu doktor bagi aku MC siap. Suruh rehat.

Oleh kerana aku ni cikgu yang baik (perasan kan?), aku pergi juga sekolah dgn kepala yang sakit teramat. Rasa macam nak hantuk2 je kat dinding sekolah. Sakit kepala tu tak pernah kurang sampai la ni. Hmmm... bila agaknya nak baik migrain aku ni....
There was an error in this gadget