Monday, May 22, 2006

Kehilangan

Aku jadi sungguh-sungguh serba-salah hari ni. Ayah sedara aku meninggal awal pagi tadi. Mungkin. Atau mungkin mlm td sebab aku sendiri tak sempat nak bertanya hal ni pada mak. Nak kata rapat sangat dgn aku, tak juga. Tapi setiap kali balik, dia mesti peluk aku and bertanya itu ini.
Pagi tadi bila Achik call aku kata ayah long meninggal, aku terkekau. Tak dengar berita sakit atau susah dia, tiba-tiba dia dah takde. Aku serba-salah hendak pergi menziarah atau tidak. Last week baru amik MC. dah la aku baru sebulan masuk keje. Superior aku lak asyik wat salah. Aku rasa macam.... ntah.... tak guna ke aku ni? Lebih memntingkan kerja dari menziarah sedara buat kali terakhir?
Aku rasa takde semangat nak bekerja harini. I just hate working here. I dunno. Hope I will get a better job once I finish my study. Better employer yang lebih berperikemanusiaan.... Aku betul2 celaru.....

Thursday, May 11, 2006

Masa yang pantas berlalu

Kejap je... dah dekat sebulan aku keje kat tempat baru ni. Banyak bezanya dengan tempat keje lama. Kalau dulu aku bebas nak p mana je. Ngantuk, aku merayau la kat rak-rak buku yang ada kat keliling kaunter aku. Nak borak pun sukati sebab kawan2 suma sekepala. La ni, aku ngadap PC all the times. Sekali seminggu je aku terlibat dgn display. Tu pun bukannya lama sgt. Just refill mana2 empty space kat board yg dah sedia ada. Agak bosan mula2 dulu. First week, keje aku asyik tido... tido... tido.... Takde benda lain yg blh aku wat. Mmg tak leh nak elakkan. Sebab ngadap listing yg pjg berjela, bukannya perkara senang. Pergh... kdg2 tu aku blh dpt listing yg 100 lebih. Nak muntah pun ada. hehehe... tapi dah keje... kena la buat.
And now, aku dah ok skit. Ngantuk tetap ada. Walaupun kawan berborak dah tak serancak tmpt keje lama dulu, tapi boleh la nak hidup. Mmg kalau ngantuk tahap gaban tu.... payahnya nak bagi jaga. Puas la makan gula2 ke, kerepek ke, buah ke.... apa pun tak jln.
Anyway, ada pros and cons keje kat sini. Tolak tambah, rasanya sama je. Org kata, bersyukur dgn apa yg ada. Bila kita tak dpt, kita sibuk nak. Tp bila dah ada, kita nak lebih lagi.... Manusia kan....
There was an error in this gadget