Sunday, February 15, 2009

Secret Recipe... oh... Secret Recipe!

Tak pernah dalam hidup kami, makanan yang ditempah kat restoran rahsia ni tak sempat dinikmati di restoran tu sendiri. Memang aku sendiri pun tak ingat yang semalam tu was what so-called Valentine celebration. Aku kuar dgn hubby and both kids untuk cari barang2 wat kenduri potong jambul next week. Then singgah makan kat restoran tu. Memang tak penah tengok jam packed macam tu. Penuh! Nasib baik hubby aku dah solat awal2 tadi. Kami dok masuk restoran tu pukul 7.45 p.m. Order hanya diambil lebih kurang 5 minit kemudian. Aku tengok krewnya suma sibuk gila. Heeee.... dah la sibuk, gila lak tu! Hehehe.. tak baik aku ni.

Anyway, kami pesan set valentine sebab ingatkan murah la. RM 68 for 1 set. Aku dapat the promo thru emel. 2 soups, macaroni cheese with prawn, aussie beef steak, dua botol air and 1 brownies with ice-cream. Bila dah dapat menu, aku dok kira2, laaaa.... kurang RM 2 je. Total suma tu dalam RM 70. Cesh, hampeh betul! Anyway, bukan niat order set valentine tu nak celebrate valentine pun. It will never be part of my plan to celebrate anyway.

Kalu ikutkan flow chartnya, soup will be the appetizer, tp kami dapat brownies dulu (which supposed to be the last one that we got since it was the desert). Pastu baru dapat air, then macaroni cheese dan soup. Berjam2 tunggu akhirnya jam menunjukkan pukul 9. Haaaa??!!! Pukul 9? Aku pun tak sangka bila hubby aku cakap dah kul 9 malam. Jgnkan bau, bayang steak pun tak nmpk. Last sekali, kami minta tapau je steak tu. Well, I can say that actually, they forgot to prepare the meal for us. How did I know? Bila aku cakap nak tapau, they took about 15 mins before they gave the meal to us.

Well, ini la kali pertama kami tak sempat nak makan apa yang dipesan kat restoran rahsia tu....
Ini la rupa hidangan yang dah ditapau dari restoran rahsia tu.

Ini lak air bergas yang harganya je dah RM7.80.

Thursday, February 12, 2009

Iman Syaza Wafiah

At last, baru la aku berkesempatan nak upload sedikit dari banyak2 gamba yang aku ada dalam simpanan.

Rupa selepas 10 hari mengalami kehidupan yang berbeza di dunia.


Sayangnya, Maisarah takde dalam gamba ni. Muka aku yang nampak sembab. Heheh...


Iman Syaza Wafiah, sejam selepas dilahirkan.


Saat-saat disuruh posing.... tension je rupa dia.

Kadang-kadang dan selalu

Kadang-kadang,
kita tak sedar,
hanya dengan kata-kata biasa,
boleh menceriakan hidup seseorang.

Kadang-kadang,
dengan hanya pemberian yang kecil tapi ikhlas,
mampu membuatkan orang yang disayangi tersenyum.

Sebab,
kita selalu fikir,
untuk apa kita berkata perkara yang sama,
kerana ia membosankan.

Kita juga selalu fikir, hadiah dan pemberian,
perlu mahal dan besar,
sebagai tanda cinta dan sayang.

Tapi,
jika kita duduk merenung kembali,
yang kadang-kadang itu,
memberi lebih makna,
dari yang kita selalu fikir.
There was an error in this gadget