Monday, August 24, 2009

Balik kampung

First puasa aku n family sambut puasa kat kg hubby, Pagoh, Muar, Johor. Kt tmpt Muhyiddin Yasin. hehe... lepas hubby blk keje dlm kul 3 kami bertolak n smp kg dlm kul 6.15. Mcm biasa la. Mandi, pas2 siap utk berbuka. Mlm mcm biasa aku tak pi terawikh (heee.... sian kat aku. Bkn senang nk jumpa ramadhan ni...) sebab jaga anak2. Hari Ahad lps zohor kami bertolak blk ke Telok Panglima Garang.

Sebab smp pun dlm kul 5.30, kami terus p bazar Ramadhan beli lauk utk buka. Masa tgh sibuk2 pilih lauk, adik ipar aku tepon membawa berita buruk.... jeng...jeng... jeng.... laptop aku tertinggal. Uwaaaa.... gundah-gulananya takyah ckp la. Mana taknya, cuti sekolah ni aku nk kena wat website sekolah, siapkan edit buku pts, pastu key in data pelajar. tak ke haru. Sedey weh!

Blk rmh aku termenung la gak. Lepas buka, suami aku dgn selambanya berkata, "8.30 karang kita blk kg". Cm tak caya je aku denga. Terus gegas2 pack blk brg. hehe... smp kt kg dlm kul 11. aku supper jap pas2 tido. pg lps sahur td terus blk rmh. subuh kt ayer keroh. Suma kepenatan. tgk la ank2 aku tergolek dah.

Syaza siap posing sambil tido.

Sarah lak dh tak kata pape...
Untuk hubby yg aku sayang.... mekasih bebyk tlg bw ma blk kg. hehe... luv u.... sian dia. smp rmh terus gegas ke tmpt keje.

2 comments:

fuzidss said...

Phee penat tu beb.. alhamdullillah ramadan kali hubungan akak dgn anak-anak lagi rapat

Mama Iman said...

Saya pung. Sebab cuti sekolah. Mmg duduk dengan diorang 24 jam. Seronok...

There was an error in this gadget