Wednesday, July 20, 2011

Adik tak ada tangan...

Lokasi: Ruang tamu

Syaza: Mama, olong uaptan geng isang (Mama, tolong suapkan goreng pisang).
Mama: Ait, tadi boleh makan sendiri. Suap la sendiri. Tangan Angah mana?
Syaza: Angan Adik tak ada. Mama ada angan. Tu angan mama (Tangan Adik tak ada. Mama ada tangan. Tu tangan mama).

Huaaa... mana la comel mama ni dapat idea nak tarik perhatian mama suruh suap dia makan. Time cuti ni la mama layan awak ek. Sok kalu mama dah sibuk dengan sekolah, tak tau lagi macamana. Mama harap mama masih ada masa yang berkualiti untuk anak-anak mama nanti.

Dan Syaza, sambil mama menaip tulisan mama hari ni, masih sempat berdiri di belakang mama dan urut bahu mama. Hmmm... pandainya dia ambil hati. :D

2 comments:

Fazil Hamid said...

2 org ok lg..sy 3 dah tak terkawal..
tiga2 berebut kat saye...mak die dah sarat..

Mama Iman said...

takpe la... korban. Sok dah cukup 4, tinggal maintain je... hehehe...

There was an error in this gadget