Monday, July 04, 2011

Sorry sayang..


Ini tulisan yang belum sempat mama nak keluarkan dalam blog mama. Kisah comel Mama yang duduk kat sekolah sampai pukul 2.30 Jumaat 24 Jun 2011. Mama sampai rumah lebih kurang 2.00 petang hari tu bila mama dapat panggilang dari sekolah Kak Long. Teacher Kak Long kata, tiada siapa yang ambil Kak Long sejak pagi lagi. Mama terkejut yang amat sebab sebelum tu patutnya Tok Yah yang ambil Kak Long macam hari-hari yang sebelumnya. Rasa nak menitik juga air mata mama terkenangkan anak mama kat sekolah. Jadi, mama dan abah cepat-cepat pergi sekolah Kak Long. Sedih mama tengok anak mama kat sekolah berdua aje dengan Teacher. Lepas mama minta maaf dan ucap terima kasih pada Teacher, mama pimpin Kak Long masuk kereta. Mama cium pipi Kak Long dan tanya Kak Long makan apa.
"Kakak makan biskut aje" Aduhai... sian Kak Long. Mesti lapar.
"Semua orang tadi balik naik van mama. Sarah je tak naik." Hahaha.... lagi la mama rasa sedih. Tapi, takpe la. Sekurang-kurangnya mama tau Kak Long kuat. Tak nangis bila berdepan dengan keadaan macam tu. Mama tau, Kak Long anak yang tabah dan kuat. Insyaallah, anak mama akan sentiasa maju dan berjaya. Amin. Mama sayang Kak Long.

No comments:

There was an error in this gadget