Saturday, December 26, 2009

Elergi

Tangan dan kaki aku gatal2 sejak habis berkebun kat sekolah khamis lepas. Sedap menggaru mmg tak ingat la. Actually, aku mmg elergi dgn rumput dan lalang. cepat je naik gatal2 kat tangan. Aku perasan masalah aku ni masa aku form 2 ke form 3 dulu. Masa tu, tugas aku ialah ngarit (kalu tak silap, ni bahasa jawa, maknanya potong tumput utk makanan kambing atau lembu) setiap ptg. Ayah aku masa tu bela beberapa ekor kambing.

La ni, elergi kat tangan dan kaki takde la teruk sgt. Tp bila tiba time gatal tu, mmg sedap je garu. Kuku lak kena sentiasa pendek. Kalu tak, alamatnya kulit aku akan jd lebih teruk. Nizam suruh rendam dgn dettol dan air panas. Tp, aku ni mmg malas bab2 merendam ni. hehehe... jadi... tahan je la smp dia hilang. hikhik....



Sekadar gambar hiasan. Tangan aku tak secantik dan seputih tu. :D

No comments:

There was an error in this gadget