Wednesday, December 02, 2009

Aduuuhai

Semalam bila sekolah call, aku wat bodo je tak angkat. Malas nak layan. Tup tup dapat msg dari Kak Ngah arah dtg ke sek esok (arini la). Ada meeting jam 8. Aku dtg pagi td kul 8.30 and heret anak2 sekali. Pastu, masa meeting, aku pun tinggi suara sebab rasa sungguh terganggu dgn arahan keja yang tak masuk akal. Dan orang tua tu pun dgn bengangnya juga membalas kata-kata aku yang dianggap kurang ajar. Well, kdg2 aku rasa bos tak selalu betul. Akibat nak sangat tunjuk kuasa dia, aku rasa lama2 Kak Ngah ni memang bodo sebab dia tak tau cara nak plan things and how to gain respect from her staff.

Dia rasa dia sentiasa betul hingga tak tau langsung minta maaf bila wat salah. Lantak ko la Jenab. Aku pun dah tak larat nk pk pasal kedengkian dia dgn GSTT yang dpt gaji dn bonus walaupun cuti sekolah. Ko tipu dan gula2kan la kami dgn duit bonus yang kerajaan nak bagi tu. Ugut la kami dgn kebarangkalian nak dpt keje kat 'sekolah' ko tu kalo kami engkar. Takdak heran la. Rezeki kami di tangan Allah walaupun ko kata ko ada kuasa. Guna la kuasa ko untuk aniaya orang. Itu lebih baik untuk menjamin ko jawab dgn lebih lama masa jumpa Allah sok...

No comments:

There was an error in this gadget