Tuesday, February 07, 2012

Minggu ke-38

Adik baby masih lagi ke hulu hilir dalam rahim mama yang semakin besar. Semalam mama pergi pemeriksaan biasa. Dah masuk 9  bulan ni, pemeriksaaan jadi sekali seminggu. Berat mama semalam dah menjangkau 74.5kg. Naik 3 kg dlm masa seminggu... huih... Padan la berat semacam je rasa. Tak ingat dulu masa mama mengandungkan Sarah dan Syaza, berapa berat mama. Tu la.... malas nak buat rekod. hehe...        

Dr. Khiriah tak buat scan kali ni. Dia cuma tengok jantung baby dan air ketuban. Everything was normal. For this visit, cuma Kak Ngah je yang nak ikut.Kak Long lagi suka duduk kat rumah ummi dan main dengan sepupu-sepupunya.

Waktu macam ni, kaki mama jadi cepat bengkak. Tak boleh nak duduk lama sikit. Mesti jadi bengkak dan gatal-gatal. Agak menyakitkan dan kurang selesa. Tidur malam mama pun semakin kurang nyenyak. La ni mama tidur kat atas recliner. Or else, mama akan menghadapi masalah bila nak bangun. Waktu mama kerap jaga sekitar jam 2 3 pagi. Selalunya tempat kegemaran kalau terbangun waktu tu adalah tandas. 

Mama harap adik baby keluar cepat sebelum due. Semalam lepas balik dari klinik, Kak Ngah merungut-rungut, "Mama kata nak keluarkan adik baby..." hehe... mama cuma boleh pujuk Kak Ngah yang adik baby belum cukup kuat nak keluar. Baru Kak Ngah diam. ;-)

No comments:

There was an error in this gadget