Dalam peti dah tak ada lauk nak masak. Tinggal ayam aje. Bila barang dah tak ada, mula la rasa malas nak masak datang. Tapi disebabkan rasa lapar, kuatkan juga akal fikir nak masak apa. Akhirnya, idea pun datang. Disebabkan masih ada berbaki salad dan sambal untuk nasi ayam, aku masak fusion style. Cewah..cewah... Ayam bersos tomato dan lemon. Makan dengan garlic buttered rice. Senang. Cuma ambil sedikit masa (take it positive... heheh)
Garlic buttered rice




Masukkan dalam dulang pembakar (aku lapik dengan kertas aluminium supaya senang nak basuh) dan masukkan dalam ketuhar. Bakar selama 30 minit. Sambil bakar tu, aku dah boleh lalalala... kemas dapur dan rehat kat ruang tamu. Buatnya sekejap aje. Cuma masa nak menunggu tu agak lama la. Seronok juga masak cara macam ni. Dapur pun tak selerak sangat. Heheh.... Ok.. selamat mencuba!!!

No comments:
Post a Comment