Monday, October 03, 2011

Selawat dan marhaban

Masa raya yang lepas, keluarga Mr. Hubby akan berselawat bila menziarah setiap rumah. Dek kerana terbiasa, Sarah dan Syaza pun dah suka berselawat tak kira waktu. Kadang-kadang, sampai bergaduh kat dalam kereta sebab pilih siapa nak berselawat dulu. Tiap2 waktu Syaza lebih suka bawa 'baby' dia, dibalut didodoi dan diselawatkan. Hehehe... seronok juga aku tengok. Dan kalau dipasang CD selawat, anak dara dua orang ni akan bangun sebab masa menziarah waktu raya dulu, kami semua bangun dan berselawat sebagai menghormati tuan rumah. Moga-moga mereka kekal begini.

Sarah pula sekarang ni, kalau mood bertudung dia datang, dia nak berbaju lengan panjang. Tak nak berlengan pendek. Buat masa ni, aku cuma ada dua pasang t-shirt lengan panjang je. Nanti, insyaallah, kalau dah bekerja, aku akan tambah koleksi lengan panjang untuk dia. So, tak ada la alasan lagi untuk tidak bertudung nanti. Solat pun dah agak rajin. Cuma ada masa nak pakai telekung, ada masanya, togel je dia solat. Kadang-kadang bersuruh, kadang -kadang dia terus buat. Ikut dia la nak hadap kiblat arah mana. Hehehe.... Tp, alhamdulillah, segalanya ke arah positif. Moga-moga kekal begini. Amin....

2 comments:

Fazil Hamid said...

ini lah senang nye bebudak...
kalau selalu buat..die akan jadi automatik..

Mama Iman said...

sangat betul... tp kena wat konsisten la... mak pak time lesiure ok la... time pack... takut tak perasan. Moga2 sentiasa istiqamah...heheh

There was an error in this gadget